Výdej stravy v nemocnicích, domovech pro seniory a dalších podobných provozech lze řešit prostřednictvím tabletového systému. Systém je určen pro výdej stravy v různých podlažích, pavilonech, budovách a pokojích s donáškou k jednotlivým klientům při zachování kvality a teploty podávaného pokrmu.

Základem systému je tablet – tedy jeho dolní a horní díl. V nich jsou vloženy další obvykle porcelánové díly – talíř, miska na polévku, miska na kompot, příbor, karta s vyznačenou dietou. Tablet je vyroben z plastu a izolačního materiálu.

Nedílnou součástí tabletových systémů jsou přepravní vozíky se zásuvy přímo na tablety. Pro plnění tabletů jsou nutné vhodně vybavené plnící prostory vybavené nezbytným zařízením - zásobníky prázdných tabletových dílů, zásobník dietních karet, zásobníky talířů, zásobníky misek, zásobníky příborů, pojízdný pás pro posun tabletů k plnění, transportní vozíky pro odvoz stravy na místo určení.

Izolační kryt tabletu vrchní a spodní díl, miska na polévku, víčko misky na polévku, miska na salát, víčko misky salítové, talíř mělký jednodílný víčko talíře, zámek.

porcování jídla se předpokládá do porcelánu nahřátého na 85° až 90°C

víčka se před použitím nahřívají na 23°C

teplota porcované stravy min 85°C

při dodržení výše uvedených podmínek zůstává jídlo teplotně vhodné k výdeji až 1,5 hodiny

Tabletový systém MENŰ MOBIL

Tabletový systém se používá k trasportu a podávání stravy v náročných podmínkách převozu tabletu mimo vlastní budovu kuchyně v koších nebo v transportních vozících.

Maximální teplota mytí v myčce je 85°C.

Tabletový systém MENŰ MOBIL