Smažící pánve jsou gastronomická zařízení, která slouží ke smažení pokrmů. Ve smažících pánvích je možné připravovat i základy pro výrobu omáček , gulášů a vaření různých pokrmů.Smažící pánve mohou být napojeny na zemní plyn (popřípadě propan-butan), nebo mohou být napájeny elektrickým proudem. Vyklápění pánví zajišťuje vyklápěcí mechanismus, který může být ruční nebo elektrický – mluvíme o elektrickém vyklápění. Elektrické vyklápění je častější zejména u pánví s větší litráží.

Podstatným parametrem smažících pánví je smažící vana, ve které se pokrm připravuje. Tyto vany mohou mít různé objemy – nejmenší mají obvykle objem 30 litrů, větší pak můžou mít objem až 120 litrů. Samotná smažící vana pak může být litinová nebo nerezová. Litinové smažící pánve jsou tedy vhodné na smažení. Litinové smažící vany je nutné rozhodně po vaření s použitím solného roztoku náležitě ošetřit – pečlivě umýt a konzervovat olejem nebo tukem. Nerezové vany lze použít pro jakékoliv tepelné úpravy bez omezení.

Varné linky a tedy i smažící pánve o hloubce 600 až 650 mm jsou vhodné pro menší stravovací provozy, nebo jako doplňkové varné úseky k hlubším varným linkám v kuchyních s velkou kapacitou vyráběných jídel.

Varné linky a smažící pánve o hloubce 700 až 750 mm jsou vhodné pro malé až střední stravovací provozy, nebo jako doplňkové varné úseky k hlubším varným linkám v kuchyních s velkou kapacitou vyráběných jídel.

Varné linky a smažící pánve o hloubce 900 jsou vhodné pro kuchyně s velkou kapacitou vyráběných jídel – velké restaurace, školní a závodní kuchyně apod.

FT 30 ELMK

Multifunkční pánev

FT 30 ELMK
RedFox
15.190,-
více info ...

celonerezové provedení, ovládání na kratší straně, 10 mm silná ocelová deska, využitelný objem až 6 l, vynikající vedení tepla, kontrolka chodu a vyhřátí, výpustný ventil s pojístkou, teflonový kolík s přepadem, využití na smažení, restování ...

všechny ceny jsou uvedeny bez DPH