Důležitým vybavením hrubé přípravny zeleniny a brambor ve stravovacích provozech je škrabka brambor a zeleniny. Jsou vyráběny v různých velikostech podle objemu vsázky suroviny od 6 kg do 40 kg v jedné „dávce“. Provedení je buď celonerezové nebo lakované. Vrstvou korundu (materiálu zajišťujícího oškrábání zeleniny) je pokryt buben i dno škrabky, které je specielně tvarované a samozřejmě také dvířka stroje. Doba škrábání (loupání) jedné dávky brambor se pohybuje podle množství a také kvality brambor od 1,5 do 3 minut. Na škrabkách lze škrábat kromě brambor také kořenovou zeleninu a cibuli. Korundová vrstva je po opotřebení schopna další obnovy u výrobce.

KG-501

Škrabka brambor celonerezová

KG-501
Gasztrometál
44.550,-
více info ...

provozní výkon cca 400 kg/hod, 18 až 20 kg/ dávku, spotřeba vody 2,5 lt/kg,

KG-503

Škrabka brambor celonerezová

KG-503
Gasztrometál
31.490,-
více info ...

provozní výkon cca 200 kg/hod, 10 až 12 kg/ dávku, spotřeba vody 2,5 lt/kg,

KG-510

Stolní škrabka brambor

KG-510
Gasztrometál
22.450,-
více info ...

provozní výkon cca 70-100 kg/hod, 4 až 5 kg/ dávku, spotřeba vody 2,5 lt/kg,

všechny ceny jsou uvedeny bez DPH