Grilovací plotny nacházejí časté použití především v gastronomických zařízeních typu restaurace, hotelu, rychlého občerstvení apod. Grilovací plotny umožňují velmi rychlou přípravu minutkových jídel bez použití dalšího nádobí – steaků, plátků, ryb, plodů moře, vajec, karbanátků, zeleniny a dalších pokrmů plochého tvaru. To vše velmi rychle, energeticky úsporně a s použitím minimálního množství tuku. Vlastní pracovní plocha může být nejčastěji zhotovena z litiny, nerezu nebo sklokeramického materiálu. Z hlediska použitého materiálu je třeba zvážit použitelnost plotny v samotném stravovacím provozu vč. jeho snadného nebo náročnějšího čištění. Provozně nejvýhodnější jsou grilovací plotny sklokeramické, mají rychlý náběh teploty, velmi dobře se čistí. Jsou však náchylné k poškození při pádu těžšího předmětu.

Grilovací plotny jsou dodávány plynové (rychlý náběh pracovní teploty) nebo elektrické.


Podkategorie obsahují celkem 418 typů výrobků.
(pro zobrazení konkrétních výrobků můžete využít následující rychlé odkazy)