• vybavení pizzerie

Vybavení pizzerie

Pro pizzerie a další provozy s doplňkovou výrobou pizzy je hlavním zařízením pec na pizzu. Důležitým parametrem pizza pece je velikost pečící plochy, která stanovuje její kapacitu tzn. počet pizz stejného průměru připravovaných najednou (např. 4x průměr 32 cm, 6x průměr 28 cm, 1x 50 cm apod.). Obvykle se dodávají pece jednopatrové nebo pro zvýšení kapacity dvoupatrové. Dalším velmi důležitým parametrem je možná dosahovaná teplota pracovního prostoru, optimální je 450 až 500°C – tato teplota zajistí dostatečně rychlé propečení tenkého těsta a správnou tepelnou úpravu náplní. U pecí renomovaných výrobců je na pracovní komoru používán kvalitní šamot, dostatečné izolace, přesné termostaty, ukazatele teploty – to vše pro zajištění výborného výsledku přípravy pizzy.

Vedle zděných pecí, které jsou velmi náročné na prostor a kvalitu práce se značně uplatňuje provedení elektrické.

Pro přípravu tužších těst slouží hnětače těsta. Tato příprava vyžaduje značné propracování těsta a to je možné na spirálových hnětačích. Jedná se některé druhy pekařských těst a těsta na pizzu. Velikost hnětačů je dána objemem kotlíku, obvykle od 10 do 60 l.

Z hlediska technického provedení nabízíme hnětače s pevnou hlavou a neodnímatelnou nádobou a hnětače s výklopnou hlavou a odnímatelnou nádobou. Lepší modely mají časovač vypnutí chodu stroje a jsou jedno rychlostní, nebo dvou rychlostní. Všechny modely mají 4 pojezdová kolečka (2 brzděná) a nerezový ochranný kryt nádoby s bezpečnostním spínačem.

Pro malé stravovací provozy i pro velké provozovny a výrobny jsou důležitým vybavením krouhače zeleniny. Jejich výkon je teoreticky od 100 kg/hod až do 900 kg/hod.

Krouhače zeleniny pracují na principu rotačního krouhacího kotouče s otvory různých tvarů a velikostí – strouhací kotouče 2 až 7 mm, plátkovací kotouče 2 až 14 mm, kostičkovací kotouče 6x6 až 20x20 mm, hranolkovací kotouče 4x4 až 10x10 mm apod. Krouhače menších výkonů mají menší plnící otvory a krouhaná surovina musí být předchystána v drobnějších kusech.

Pro výrobu omáček, krémů, majonéz, pyré a dalších podobných výrobků slouží kutry. Tyto přístroje se dodávají s různými velikostmi nerezových nádob – od 3,5 l do 8 l. Na dně nádoby je rotační nůž se dvěmi rameny. Podle tvaru nože rozlišujeme jeho určení – šlehání, sekání, hnětení apod.

Podkategorie obsahují celkem 284 typů výrobků.
(pro zobrazení konkrétních výrobků můžete využít následující rychlé odkazy)
Výrobky pro přípravu pizzy - ilustrační obrázek