• mlýnky a kutry na maso

V úsecích přípravy masa a masových výrobků jsou nezbytným vybavením mlýnky na maso a kutry.Hlavním parametrem při výběru je množství masa zpracovaného za 1 hodinu. Velikost mlýnku je dána průměrem složení matric a nožů a jejich počtem v pracovním prostoru tělesa mlýnku. Obecně platí, že větší průměr odpovídá většímu výkonu strojku.

Mlýnky na maso se vyrábějí jako samostatná zařízení s vlastním pohonem a jako přídavná zařízení univerzálních strojů bez pohonu. Při rozhodování o pořízení samostatného nebo přídavného mlýnku je vodítkem jeho umístění ve stravovacím provozu tak, aby vhodným způsobem navazoval pracovní proces mlýnku na další zpracování produktu. Při výrobě mlýnků na maso se používá především nerezová ocel a vhodné slitiny potravinářského hliníku.

Kutry zpracovávají maso sekáním pomocí rychle rotujících ostrých nožů. Zde je hlavním parametrem kapacita nádoby v litrech. V kutrech je možné zpracovávat i další potraviny – např. zeleninu, pyré, majonézy apod.

Podkategorie obsahují celkem 22 typů výrobků.
(pro zobrazení konkrétních výrobků můžete využít následující rychlé odkazy)
Mlýnky na maso - ilustrační obrázek